Lifestyle Medium.ba
Pravilno nanošenje maskare – kako se pravilno nanosi maskara?

Pravilno nanošenje maskare – kako se pravilno nanosi maskara?

Kao nezaobilazan deo makeup-a svake žene, naizgled jako jednostavan za korišćenje, u kombinaciji sa sjajem za usta sastavni deo mogu slobodno reći svake ženske torbe kako za izlazak tako i u dnevnoj varijanti.

Do sada najveći broj pitanja sam dobila u vezi maskare, tako da drage moje dame evo Vaših najčešćih pitanja i mog objašnjenja kako da prevaziđete probleme na najjednostavniji način.

 • Kako da mi trepavice izgledaju duže?
 • Kako da mi trepavice izgledaju gušće?
 • Da li je tačno da uvijač oštećuje i čupa trepavice?
 • Kako da izbegnem slepljivanje trepavica?
 • Kako da otklonim grudvice od maskare?
 • Da li se uvijač za trepavice koristi pre ili posle nanošenja maskare?
 • Da li se i kada stavlja maskara kada koristimo veštačke trepavice?
 • Kako da izbegnem “nadstrešnica” trepavice, kad god stavim maskaru trepavice kao da mi padnu preko oka?
 • Koja maskara je najbolja, čini mi se kao da se svaka osuši posle 3 nedelje korišćenja?
 • Kakvu četkicu treba da ima maskara za dobijanje efekta veštačkih trepavica?
 • Da li se maskara stavlja na donje trepavice?
 • Da li maskara može da se stavlja u više slojeva?
 • Kako da izbegnem preslikavanje maskare na gornji kapak?
 • Da li se maskara stavlja pre ili posle senke?

Na tržištu postoji jako puno maskara, količina reklama i iskustva prijateljica Vas ponekad mogu zbuniti, ono što odgovara Vašoj prijateljici ne znači da će i Vama, tako da morate sami utvrditi šta želite od maskare.

– Ukoliko želite prirodni izgled trepavica dovoljno je da stavite jedan sloj maskare od korena do vrha sa blagim pomeranjem levo desno, ili jednostavno uvijete trepavice i pređete bezbojnom maskarom duž celih trepavica.
Za gušći i duži izgled trepavica koristite maskare sa gušćom “čupavom” četkicom, povlačenjem četkice od korena ka vrhu uz blago pomeranje četkice, dok se maskara nije sasvim osušila ponovite postupak, za još upadljiviji efekat pre nanošenja maskare uvijte trepavice.
– Uvijač trepavica ne ostećuje trepavice ukoliko ga koristite pre nanošenja maskare, prislonite ga uz koren trepavice i blago stisnite 3-5 sekundi.
– Za razdvojene naglašene trepavice koristite maskare sa gumenom četkicom i sitnim gumenim dlačicama tako čete izbeći efekat slepljivanja trepavica.
– Grudvice na trepavicama ne otklanjajte nikako prstima ili kada se maskara sasvim osuši, u trenutku nanosenja kada primetite grudvice dok je maskara jos sveže naneta prođite češljićem za trepavice od korena ka vrhu.
– Prilikom korišćenja veštačkih trepavica maskaru stavite u jako tankom sloju pre lepljenja trepavica (da biste vaše trepavice obojili kako se ne bi videle ispod veštačkih) sačekati da se osuši i zalepiti veštačke, po završetku možete preći blago maskarom kako bi sjedinili Vaše i veštačke trepavice.
– Česta greška devojaka koje ne žele da se maskara puno vidi – stavlja ju je od sredine dlake ka vruhu, tako da dolazi do “nadstrešnica” trepavica iz razloga što od polovine do vrha namazane trepavice su teške i padaju preko oka, da bi izbegle ovaj ružan i pre svega neugodan efekat nanesite maskaru lagano u jednom sloju od korena ka vrhu.
– Izbegnite naviku povlačenja maskare gore-dole tako samo uvlačite veliku količinu vazduha i maskara se samim tim jako brzo osuši, jednim uvlačenjem i izvlačenjem četkice uzećete dovoljno proizvoda za nanošenje jednog sloja maskare i sačuvati je duplo duže.
– Maskaru možete stavljati u više slojeva dok se sasvim nije osušila, donje trepavice svakako naglasite (više se pozabavite njima kada je smokey eye u pitanju) u jednom sloju takođe po istom principu laganim pokretima od korena ka vrhu, ne preterujte sa količinom, višak maskare na donjem kapku može izgledati neprirodno i napraviti od Vašeg oka okruglo.
– Ukoliko imate duže trepavice posle nanošenja maskare sačekajte 15-ak sekundi da se osuši pa otvorite oko kako se višak ne bi zalepio za kapak.
– Maskara se uvek nanosi na kraju šminkanja oka, posle maskare nema popravljanja senke kako Vam prah senke nebi padao po namazanim trepavicama.
– Ukoliko se plašite da ne umažete već našminkani kapak od maskare postoje i aplikatori koje možete držati između kapka i trepavica i tako jednostavnije staviti maskaru.

Primjenite nešto od praktičnih saveta i uživajte u savršenom pogledu.

Add comment

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.