Lifestyle Medium.ba
ljubljenje, poljubac

Kako se ljubiti (sa jezikom, u usta)

Kao i svaka druga stvar u životu i poljubac se može naučiti. Ali ono najvažnije što treba
naučiti nije sama tehnika, već pre svega kako tvoj partner voli da ga ljubiš. Druga važna stvar
je da nauciš da budeš nežna. Ljubljenje nije rat jezika, usana i zuba. Srećom, osnove ove
tehnike nisu komplikovane.

Za početak, treba da se trudiš da izbegneš sve filmske varijante,
poput preteranog uvijanja glavom, uzdisanja i grubog guranja jezika u usta – ovo nipošto nisu
detalji koji će njega dovesti do vrhunca strasti; naprotiv, takvo prenaglašeno ponašanje
učiniće da izgledaš smešno.

Tajna je sadržana u tome da pokreti jezika, vrata i usana budu
dobro usaglašeni; naravno- ne treba da se unapred opteretiš osmišljavanjem celog procesa.
Takodje, jezik je čudesna spravica koju je moguće upotrebiti na razne načine. Nauči da
dodiruješ na razne načine usne partnera, napravi igru “osvajanja i povlačenja” – sve to može i
te kako da učini poljubac primamljivim.

Ovo su samo neke od stvari koje se događaju pri prvom poljupcu:

  • smanjuje se kolesterol
  • oslobađa se adrenalin
  • ispuštaju se ‘sretne kemikalije’ iz mozga kao što je dopamin
  • šire se zjenice
  • tijelo se ispunjava feromonima

Iako mnogi smatraju da se odlično ljube, ne znaju svi kako se ljubiti. Često se rade greške koje će smetati osobi koju ljubite, a možda ćete ju time i izgubiti. Istraživanja su pokazala kako je čak 59% muškaraca i 66% žena prekinulo veze u kojima se partner ili partnerica nisu dobro ljubili.

Pročitaj još: Kako se ponaša muž koji ne voli svoju ženu? 13 znakova da te muž više ne voli

Prije nego krenemo, pripazite na zadah

Čak i ako se ljubite najbolje na svetu, loš zadah pokvariće to iskustvo. Pazite na to da redovno perete zube i čistite jezik kako biste se rešili bakterija koje stvaraju loš zadah. 

Kreni polako, a zatim navali

Pri prvom poljupcu smo u iskušenju da se odmah počnemo žestoko, da na taj način izrazimo osećanja koja smo čuvali u sebi, ali to u startu može odbiti partnera. Pravite male pauze, pratite kako se stvari razvijaju, opustite se i uživajte u svakom trenutku. Neka se stvari same zakuvaju, nemojte pokušavati ništa na silu, samo zbog toga što ste na internetu pročitali da bi tako trebalo.

Prvo usne, zatim jezik

Neka usne budu opuštene i malo razdvojene kada dotaknu partnerove. Ne zabadajte odmah jezik u njena/njegova usta. Prvo neka vam jezik lagano pređe preko partnerovih usana, pa pričekajte da zaželi još. Ako odgovori dodirivanjem vašeg jezika svojim, smatrajte to odobrenjem, neka vam pokreti jezika budu instinktivni i dinamični; nemojte ga odrveniti, ali nemojte ga ni pustiti da paluca.

Ostavite prostora za disanje

Uvek budite sigurni da partner može da diše. Izbegavajte poziciju gde vam se nosevi zatvore, i ostajete bez vazduha. Ne zaboravite da dišete normalno kroz nos, iako su vam usne spojene.

Dajte i primajte

Ljubljenje je poput plesanja sa partnerom; morate biti s njim u pokretu, osećati i paziti na ritam, pokrete i raspoloženja. Održite svoj poljubac zanimljivim menjajući ga. Nakon poprilično intenzivnog ljubljenja, skrasite se na minut uz blago i nežno štipanje i ljubljenje. Napravite kontakt očim da održite vezu na različitom nivou od ljubljenja. Uverite se da razvijate prirodan ritam. Ako je suviše lagan, bićete nezadovoljni na kraju. Ako nikada ne dolazite do vazduha, može postati pomalo nadmoćno. A ako menjate između ove dve tehnike prebrzo, samo ćete zbuniti jadnog momka.

Koristiti pljuvačku u granicama

Nemojte udaviti partnera u pljuvačci, kontrolišite sebe i progutajte višak pljuvačke. Dovoljno je da jezik i usne budu vlažni, sve više od toga će se završiti zvalavljenjem.

Grickati nježno

Nežno grickanje partnerove usne može biti uzbudljivo, kada se radi pažljivo. Koža na usnama je posebno osetljiva, a rubovi zuba mogu biti jako oštri pa ne treba preterivati jer možete povrediti partnera. Nežno uzmite partnerovu donju usnu i sisajte je između otvorenih zuba. Zatim zubima lagano stisnite usnu. Ne grizite, jer ćete vjerovatno raskrvariti usnu.

Kada dođete do partnerovih uški, tu si pustite mašti na volju;  grickajte ih, lagano sišite, lickajte…a on će se osjećati kao da mu struja prolazi kroz čitavo tijelo. Neka vaši poljupci iz onih nježnih i laganih postepeno postanu erotičniji i strastveniji! Nećemo spominjati eksploziju strasti koja će uslijediti ako uz to krenete ubrzano disati i govorili mu na uho nježne ili pomalo bezobrazne riječi.

Vezano čitanje: Pravilno nanošenje maskare – kako se pravilno nanosi maskara?

Koristite ruke

Iako je cmokanje uglavnom usmjereno na usne, nemoj zanemariti i određene pokrete rukama. Nemoj ih ostaviti da samo mlohavo padaju uz tvoje tijelo, nego budi kreativna. Možeš se poslužiti malim trikovima kao što su dodirivanje lica, prolaženje rukama kroz kosu ili lagani zagrljaj. Pusa će tako biti mnogo strastvenija I uzbudljivija, a tvom dečku to će se sigurno svidjeti.

Manje je više

Neki od najlepših trenutaka pri ljubljenju nastaju kada vaše usne jedva dodiruju partnerove. Pokušajte to, pomerite glavu unazad, zastanite na trenutak i pogledajte ga u oči dok lagano dodirujete svoje usne o njegove. Ako radite pravilno, to može delovati na nju kao da je celi svet zastao i on će se izgubiti.

Zašto se ljubimo?

Poljupcem testiramo je li nam netko (biološki gledano) pogodan partner, smatraju znanstvenici. Razmjena mirisa, dodira i držanja tijela potiče podsvjesne mehanizme koji nam pomažu u odlučivanju bismo li trebali nastaviti, a postoji mogućnost i da nam poljubac ukaže na potencijalnu partnerovu predanost vezi i genetsku kompatibilnost. U knjizi Sheril Kirshenbaum, ‘The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us’, ističe se da postoje velike razlike kako koji spol doživljava poljubac. On je puno važniji ženama, koje su usredotočenije na zube i higijenu muškarca, dok muškarci pak na ljubljenje gledaju više kao na korak prema seksu. Naravno, tu su i velike razlike u percepciji ljubljenja među različitim kulturama. 

Kako znati želi li vas netko poljubiti?

Svi znanstvenici složili su se da se lako uvjerite kada uđete u partnerov osobni prostor i pratite njegove reakcije. Za ulazak u nečiji osobni prostor potrebna je određena razina povjerenja. Postoje razni načini kako to provjeriti. Muškarcima se savjetuje popravljanje ženine kose. Ako se trzne ili odmakne, to je znak da nije zainteresirana. Ako ima ugodniju reakciju, zainteresirana je za vas. 

Greške pri ljubljenju

Od dobrog poljupca zaklecat će vam koljena, oznojit će vam se dlanovi i ubrzati rad srca. Mislili ste da ste svladali osnove ljubljenja još u školi? Razmislite malo bolje. Ovo su tri najčešće greške koje radimo kad spojimo usne sa svojim partnerom.

1. Agresivan početak

Život nije film i ono što dobro izgleda na velikom platnu nije recept za ponašanje u stvarnosti. Primjerice, agresivno spajanje usana neće potaknuti strasti, već vas ostaviti s masnicama na usnama i području oko njih. Umjesto toga započnite mekim spajanjem usana i podatnim poljupcem koji se prirodno ubrzava i jača na intenzitetu. Osluškujte signale njegovog tijela, udisaje i kucanje srca pa sigurno nećete pogriješiti.

2. Premalo jezika

Nitko ne voli kad mu netko ‘zabija’ jezik u jednjak prilikom ljubljenja, ali čedno držanje jezika u vlastitoj usnoj šupljini također neće izazvati željeni efekt. Poljubac svakako započnite zatvorenih usana, potom gricnite njegovu donju usnicu, nježno prođite jezikom preko njenih rubova, pa njime dodirnite njegov jezik, i pustite da vas trenutak povede prema neslućenom užitku.

3. Pogrešno ciljanje

Usred ljubljenja mogli biste shvatiti da je povremeno udisanje kisika dobra stvar za vaše tijelo. Kada se odvojite od partnera možda ćete odlučiti razigrano prijeći usnama preko njegovog obraza ili čela. Nježan trenutak moglo bi pokvariti pogrešno ciljanje, odnosno usne koje ste nespretno položili na nos, ili bradu. U tom trenutku ni vaš partner neće biti vješt u koordinaciji pokreta, pa je možda bolje nastaviti se ljubiti kao da ništa nije dogodilo

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.